Raikkaan ilman saanti

Täynnä olevaa humidoria pitäisi ilmastaa vähintään kahden viikon välein, jotta sinne tulee säännöllisesti raikasta ilmaa (Katsohermeettinen tiiviste).

jatka kohtaan “Optimilämpötila”

Sikareiden säilytyksen optimilämpötila

18-21°C:n lämpötilaa pidetään ihanteellisena. Alhaisemmissa alle 12°C:n lämpötiloissa sikareiden haluttu ikääntymisprosessi heikentyy. Siksi kylmät viinikellarit soveltuvat sikareiden säilytykseen rajoitetusti. Vieläkin pahempi asia ovat korkeat lämpötilat. Yli 24°C:n lämpötilat voivat johtaa matojen vahingontekoon ja sikareiden mätänemiseen. Tästä syystä humidoria ei pitäisi altistaa suoralle auringonvalolle.

jatka kohtaan “sikareiden säilytyksen enimmäisaika”

Sikareiden säilytyksen enimmäisaika

Sikareita voidaan yleensä säilyttää humidorissa rajoittamaton aika, kunhan tasainen 65-75%:n suhteellinen kosteus sekä raikkaan ilman säännöllinen saanti taataan. Korkealaatuiset sikarit kehittävät erityisen maun monen vuoden säilytyksen jälkeen. Erityisesti Isossa-Britanniassa on sikareiden säilyttämisen pitkä perinne tupakan maun ihanteellisen aukeamisen saavuttamiseksi.

jatka kohtaan “Kypsyvätkö sikarit?”

Kypsyvätkö sikarit ajan myötä?

Ennen kuin korkealuokkaiset sikarit lähetetään tupakkakauppoihin, niiden tulisi kypsyä noin kuusi kuukautta tehtaissa tai jälleenmyyjien ilmastoiduilla osastoilla. Sikarien kasvavan kysynnän vuoksi tätä kypsyttämisaikaa ei ilmeisesti ole aina noudatettu viime vuosina. Siksi on suositeltavaa säilyttää sikareita vielä oston jälkeen 3-6 kuukautta humidorissa. Ikääntymisprosessin aikana sikareihin tulee pehmeämpi ja tasapainoisempi maku.

Jotkut korkealuokkaiset sikarit kehittävät erityisen hienon maun usean vuoden jälkeen säilytyksessä. Loppujen lopuksi sikareiden säilytyksen kesto riippuu henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Suosikkisikarimerkkien muuttuvaa makua pitäisi verrata eri säilytysajoilla, jotta täydellinen ikääntymisaika voidaan määrittää.

jatka kohtaan “sikareiden liitto”

Sikareiden “liitto”

Sikarit imevät aromeita ympäristöstään. Ne eivät ime aromeita vain humidorin sisuksen puuvuorauksesta, vaan myös muista sikareista, joita säilytetään samassa humidorissa. Tilanjakajia käytetään tämän aromaattisen värjääntymisen minimoimiseen. Kuitenkin maun siirron estämiseksi sikareita täytyy säilyttää eri humidoreissa tai kaappihumidoreissa, joissa sikareita voidaan säilyttää alkuperäisissä laatikoissaan.

Jotkut harrastajat kuitenkin arvostavat suosikkisikareidensa makujen sekoittumista, ja tämän takia säilyttävät tarkoituksella eri sikarimerkkejä samassa humidorissa useita kuukausia. Yleensä kuitenkin eri vahvuisten (varsinkin eri alkuperämaista olevien) sikareiden säilytystä tulisi välttää mahdollisimman hyvin.

Vähemmän esteettinen säilytys sellofaanikääreessä tai sikareiden säilytys alkuperäisissä laatikoissaan isoissa kaappihumidoreissa voi myös estää tämän aromaattisen värjääntymisen. Adorini deluxe -humidorien innovatiivinen tilanjakajajärjestelmä mahdollistaa tehokkaan lukuisten erityyppisten sikarien erottamisen, ja samalla humidorin säilytystilan toimivan käytön.

jatka kohtaan “Pitääkö sikareiden paikkaa vaihtaa säännöllisesti?”

Pitääkö sikareiden paikkaa vaihtaa säännöllisesti humidorissa?

Epätasaiset kosteustasot humidorissa ovat hyvin yleinen ongelma. Varsinkin humidoreissa, jotka ovat lähes täynnä, sekä suurissa humidoreissa, joissa on tarjotin, kosteustaso on korkeampi kostutusjärjestelmän lähellä. Siksi pitkiä aikoja säilytettävien sikareiden paikkaa voidaan vaihdella 1-3 kuukauden välein.

Adorini deluxe -humidorisarjan suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota humidorin maksimaaliseen ilmankiertoon, jotta tasaiset säilytysolosuhteet ovat mahdollisia. Innovatiiviset ominaisuudet, kuten ainutlaatuiset ilmanvaihdon vahvistuskaaret humidorin ala- ja sivuseinämissä, sekä erityinen tarjottimen muotoilu, jossa on ylimääräisiä tuuletusaukkoja, mahdollistavat kunnollisen ilmankierron humidorissa sekä tasaiset olosuhteet sikareille ilman, että niiden paikkaa pitää vaihtaa.

jatka kohtaan “sellofaanikääreen poistaminen?”

Pitäisikö sikarien sellofaanikääre poistaa, ennen kuin sikarit laitetaan humidoriin?

Sellofaani suojaa sikaria menettämästä liikaa kosteutta kuljetuksen aikana. Sen sijaan humidorissa muovikalvo on taas oikeastaan haitallinen optimikosteustason säilyttämiselle. Jos sikarit laitetaan humidoriin sellofaanissa, sellofaani pitäisi avata päistä, jotta happi kiertää. Sellofaanin pois ottaminen on myös makuasia. Toisaalta sellofaanin poistaminen tukee haluttua sikarin ikääntymisprosessi, ja se on suositeltu vaihtoehto esteettisestä näkökulmasta. Toisaalta sellofaanikääre suojaa sikaria eri sikaritupakoiden makujen sekoittumiselta. Näin ollen jos humidorissa ei ole tilanjakajaa ja makujen sekoittuminen halutaan estää, niin sikareiden säilyttäminen humidorissa sellofaanissa on yksi vaihtoehto.

Korkealuokkaiset sikarit toimitetaan usein Espanjan seetrin kääreessä. Loppujen lopuksi tässäkin on kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä, jätetäänkö sikareihin seetriaromia voimistava seetrikääre vai poistetaanko kääre ennen kuin sikarit laitetaan humidoriin.

jatka kohtaan yleisiä ongelmia sikareiden ja niiden liuoksen säilyttämisessä: “home”