Home

Kirkkaiden jälkien ilmaantuminen sikareihin voi periaatteessa johtua kahdesta syystä. Jos jäljet ovat vaaleanharmaita, tomuisia ja ne voidaan pyyhkiä helposti pois liinalla, niin jäljet ovat vain sikarin normaalin ikääntymisprosessin seurausta, mikä ei vaikuta sikareiden makuun.

Jos jäljet ovat kuitenkin kovakuorisia ja väriltään sinivihreitä, niin sikareissa on hometta. Hometta voi muodostua, jos sikareita säilytetään liian suurissa kosteustasoissa. Tällaisissa tapauksissa homeiset sikarit pitää poistaa ja humidori pitäisi puhdistaa huolellisesti kuivalla liinalla. Kostutin tulisi puhdistaa huolellisesti lämpimällä vedellä, ja jos kostuttimessa on hometta, niin kostutin pitäisi vaihtaa. Homeisia sikareita ei saa missään tapauksessa laittaa takaisin puhtaaseen humidoriin.

Jatka kohtaan “tupakkakuoriainen”

Tupakkakuoriaisen aiheuttamat vahingot (Lacioderma)

Tupakkakuoriainen aiheuttaa vahinkoa ennen kaikkea, jos sikareita säilytetään liian suurissa lämpötiloissa. Sikareissa on kuoriaisia, jos pieniä reikiä näkyy sikarin uloimmissa lehdissä. Kuoriaisen kahden kuukauden elinkaaren aikana ne kasvavat enimmillään 5 mm pitkiksi. Kaikki vahingoittuneet sikarit pitäisi poistaa välittömästi humidorista ja tutkia tarkkaan tupakkakuoriaisten varalta. Vahingoittuneiden sikareiden erottamisen ja humidorin puhdistamisen jälkeen loput sikarit voidaan laittaa turvallisesti takaisin humidoriin.

Ollaksesi täysin varma, että yhtään toukkia ei ole enää sikareiden sisällä, sikarit voi laittaa pakkaseen muutamaksi päiväksi. Kuitenkin huomiota tulee kiinnittää siihen, että sikarit on suojattu ympäristön tuoksuilta. Pakastamisen jälkeen sikarit pitää sulattaa vähitellen, jotta tupakanlehdet eivät halkeile. Muutoin sikareita ei pitäisi koskaan säilyttää pakastimessa tai jääkaapissa liian alhaisten kosteustasojen vuoksi!

jatka kohtaan “kosteus liian alhainen”

Kosteustaso on liian alhainen

Jos humidorin kosteustaso on liian alhainen, seuraavat toimenpiteet voidaan suorittaa:

  • Pitäisi varmistaa, että hygrometri on kalibroitu suolaliuosmenetelmällä, että kostutin täytettiin propyleeniglykoliliuoksella (sienikostuttimessa), ja että humidorin sisus kostutettiin riittävästi ensimmäisellä käyttökerralla.
  • Kostutin voidaan täyttää tislatulla vedellä.
  • Jos kosteustaso laskee pitkäaikaisen käytön jälkeen, kostutin saattaa olla viallinen. Käytettäessä hanavettä esimerkiksi sienen huokoset saattavat tukkiutua, tai liian korkeilla propyleeniglykolitasoilla pintakerros saattaa estää tislatun veden imeytymisen.

Kosteustason lasku humidorissa heti kuivien sikareiden laittamisen jälkeen on luonnollista. Muutaman päivän jälkeen humidorin kosteustason pitäisi tasaantua. Myös humidorin avaaminen aiheuttaa lyhyen kosteustason laskun humidorissa.

Muutaman prosentin poikkeamat 70%:n rajasta eivät pitäisi olla suuri huolenaihe, ja kosteustason mittaamisen tarkkuutta koskevat selvitykset tulisi myös ottaa huomioon. (Katso hygrometrin tarkkuus).

jatka kohtaan “liian korkea kosteustaso”

Kosteustaso on liian korkea

Jos humidorin kosteustaso on liian korkea, voidaan tehdä seuraavaa:

  • Varmistaa, että hygrometri on kalibroitu suolaliuosmenetelmällä, että kostutin täytettiin propyleeniglykoliliuoksella (sienikostuttimessa), ja että humidorin sisus kostutettiin riittävästi ennen ensimmäistä käyttökertaa.
  • Vain sienikostuttimet: Jos propyleeniglykoliliuosta ei ole täytetty muutamaan kuukauteen, niin saattaa olla aika täyttää kostutin propyleeniglykoliliuoksella..

Muutaman prosentin poikkeamat 70%:n rajasta eivät pitäisi olla suuri huolenaihe, ja kosteustason mittaamisen tarkkuutta koskevat selvitykset tulisi myös ottaa huomioon (See hygrometrin tarkkuus).

jatka kohtaan “humidori valuttaa mahlaa / pihkaa”

Humidori valuttaa mahlaa / pihkaa

Espanjan seetrin erityiset öljyt saattavat ajan myötä aiheuttaa pihkan muodostumista puun pinnalle. Tämä tapahtuu varsinkin jos, toisin kuin adorinin humidoreissa, puuta ei ole kuivattu huolellisesti ennen valmistusta. Pihka on hyvin tahmeaa ja se voidaan poistaa yleensä vain asetonilla.

Kohdat, joissa pihkaa esiintyi, pitäisi käsitellä hienorakeisella hiekkapaperilla. Tämä puhdistusprosessi pitää toistaa 2-3 kertaa, varsinkin jos käytettiin paksua seetrivuorausta. Tahmea pihka ei heikennä sikareiden laatua, mutta se voi kuitenkin vahingoittaa uloimpia sikarinlehtiä, jos sikarit ovat suorassa kosketuksessa pihkan kanssa.

Puhdistusaineiden käytön jälkeen humidori pitää tuulettaa huolellisesti, ennen kuin sikarit laitetaan sinne takaisin.

jatka kohtaan “Kuivien sikareiden elvyttäminen”

Kuivien sikareiden elvyttäminen

Kuivien sikareiden säilyttäminen humidorissa saattaa palauttaa ne entiseen kuntoonsa. Kuitenkin kosteuden lisäämisen pitäisi tapahtua vähitellen. Noin kahden kuukauden säilytyksen jälkeen hyvin hoidetussa humidorissa sikarit saattavat olla elpyneet. Kuivia sikareita pitäisi käsitellä varoen. Ne ovat hyvin herkkiä ja voivat murtua helposti.

jatka kohtaan “ärsyttävistä hajuista eroon pääseminen”

Kuinka päästä eroon ärsyttävistä hajuista humidorissa?

Puhdistusaineiden käytön jälkeen liuottimia saattaa jäädä humidoriin. Huomaa, että puhdistusaineita tulee käyttää humidorissa ainoastaan hätätapauksissa. Hajunpoistoa voi yrittää seuraavilla tavoilla:

Ensinnäkin humidori pitää avata ja tuulettaa huolella.

Jos tämä ei auta, ja haju ei häviä muutaman päivän kuluessa, suljettuun humidoriin voi laittaa lasillisen viskiä/brandya. Varoitus: Tämä vaikuttaa humidorin makuun pitkään! Jotkut harrastajat lisäävät tarkoituksella pari tippaa viskiä tai brandya kostuttimen nesteeseen jalostaakseen sikareiden makua.

Kiitos paljon kaikille HumidorDiscountin asiakkaille neuvoista ja ehdotuksista.

jatka kohtaan Humidordiscount.Com in humidorivalikoima