Mittaustarkkuus

Analogiset hygrometrit on kalibroitava ennen ensimmäistä käyttöä. Poikkeuksena on adorinin hiushygrometrit, jotka on kalibroitu huolellisesti ennen lähettämistä. Kuitenkin jopa adorinin hygrometrit saattavat vaatia uudelleenkalibroinnin kuljetuksen aikana tapahtuneiden voimakkaiden iskujen vuoksi.

Kuten aiemmin mainittiin, yleisesti käytetyn metallijousihygrometrin tarkkuus on rajattu. Adorinin hiushygrometrien tarkkuus on korkeampi, ne on optimoitu humidorin sisällä olevaan korkeaan kosteustasoon. On hyvä kuitenkin tietää, että mittauslämpötilaan verrattuna kosteuden mittaaminen on fyysisesti epätarkempaa. Jopa ammattilaboratoriokäyttöön tarkoitetuissa, yli 100 dollarin hygrometreissä valmistajat takaavat vain noin + / – 2%:n tarkkuuden.

Analogiset hygrometrit pitäisi uudelleenkalibroida kerran vuodessa. Jos humidorissa on perinteinen metallijousihygrometri, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota kosteustason muutoksiin. Kun käytetään akryylipolymeeri- tai sienikostuttimia propyleeniglykoliliuoksella, (Katsoselvityksiä kostuttimista) kosteuden pitäisi automaattisesti vakautua noin 70%:iin. Silloin tarvitsee vain täyttää tislattu vesi tai propyleeniglykoli (sienikostuttimissa) heti kun kosteustaso laskee. Jos et ole varma, niin sikareita koskettamalla voi yleensä varmistua, ovatko säilytysolosuhteet oikeanlaiset.

jatka kohtaan tietoa humidorin oikeanlaisesta valmistelusta: “Hygrometrin kalibrointi”