Ensimmäinen vaihe: Hygrometrin kalibrointi

Humidorin ostamisen jälkeen on suoritettava muutamia valmistelevia vaiheita, ennen kuin sikareita voidaan säilyttää humidorissa. Muuten kuiva seetrivuoraus ottaa kosteutta sikareista. Adorini deluxe -humidoreissa on tarkka adorinin hiushygrometri ja adorini premium deluxe -akryylipolymeerikostutin.

Huomaa, että kalibrointi ei ole tarpeen, jos adorinin hiushygrometri on ostettu, se tulee adorini deluxe -humidorien mukana. Adorinin hiushygrometri tulee valmiiksi kalibroituna ja uudelleenkalibrointi saattaa olla tarpeen ainoastaan kuljetuksessa tapahtuneiden voimakkaiden iskujen vuoksi.

Analoginen hygrometri voidaan kalibroida kahdella tavalla:

  • Suositeltu ja kaikkein tarkin menetelmä on laittaa hygrometri pieneen muovirasiaansuolaliuoksen kanssa. Kostuta suolalla täytetty kuppi tai lusikka parilla pisaralla vettä. Suolan ei pitäisi liueta, vaan ainoastaan kostua. Tämän jälkeen aseta hygrometri ja suola hyvin suljettuun muovirasiaan ja odota. Noin 8 tunnin jälkeen rasian kosteustason pitäisi olla 75%. Säädä sitten hygrometrin neulaa ruuvimeisselillä takaosasta niin, että neula näyttää 75%:n kosteustasoa.
  • Vaihtoehtoisesti ota hygrometri humidorista, kääri se perusteellisestikostutettuun liinaan, odota noin tunti ja säädä sitten hygrometriä ruuvimeisselillä takaosasta noin 96% suhteellisen kosteuden tasolle.

jatka kohtaan “Toinen vaihe: kostuttimen täyttö”