Valmistus viilusta vai umpipuusta?

Humidorien rakentamisessa on periaatteessa kaksi eri vaihtoehtoa:

  • Pohjautuen MDF-levyyn (puolikova kuitulevy), sisus vuorataan Espanjan seetriviilulla ja ulkopuoli on tehty jonkinlaisesta jalopuuviilusta (usein kirsikka).
  • Koko humidorilaatikko on valmistettu umpipuusta ja se on vuorattu Espanjan seetrillä (joskus koko humidori on tehty Espanjan seetristä ilman sisusta).

Toisin kuin yleisesti luullaan, umpipuusta valmistetut humidorit eivät ole välttämättä parempia kuin viilusta valmistetut humidorit. Viiluhumidorien huomattavasti monimutkaisempi valmistus jättää yleensä varjoonsa umpipuusta valmistettujen humidorien materiaalin korkeamman hinnan.
Koska kosteus humidorin sisällä on paljon suurempi kuin ulkoinen kosteus, sisäinen puu laajenee ja aiheuttaa jännitteitä humidorin seinissä.

Tässä kohtaa viiluhumidoreilla on se etu, että sisäinen MDF-levy laajenee vähemmän kosteustason noustessa. Niinpä humidorin sisälle kertyy vähemmän jännitteitä, jotka saattaisivat muuten aiheuttaa halkeamia ja epämuodostumia humidorin kannessa. Viiluhumidorin lisäetuna on myös se, että täyskiiltolakkaus voidaan paremmin levittää jalopuuviiluihin.

Espanjan seetristä valmistetut umpipuuhumidorit ovat alttiimpia kolhuille ja vahingoille, koska puu on hyvin pehmeää. Kuten aiemmin mainittiin, Espanjan seetrin pehmeys vähentää ulkopinnan lakkauksen kiiltoa ja kestävyyttä. Näistä syistä MDF-levyyn perustuvasta humidorien valmistuksesta umpipuun sijaan on tullut vakio humidorien tuotannossa.

jatka kohtaan hermeettinen tiiviste?