Humidorien laatukriteerit

Viime aikoina humidorien hinnat ovat pudonneet merkittävästi. Useat ostajat ovat hämillään valtavista hintaeroista, joita markkinoilla on, varsinkin kun humidorien mallit näyttävät usein samoilta.

Ensinnäkin, mitä toiminnallisia ominaisuuksia humidorilla tulee olla? Periaatteessa humidorin pitää kyetä säilyttämään tasainen kosteustaso (noin 70%) sekä tasaiset olosuhteet humidorin sisuksen eri osissa.

Tämän humidorin perustoiminto määritellään seuraavien perustein:

  • Riittävän ja tekokkaan kostutusjärjestelmän käyttö. Aktiiviset elektroniset kostutusjärjestelmät kuten adorini cigar heaven ovat parhaita vaihtoehtoja. Passiivisten kostuttimien kohdalla polymeerikostuttimet ovat parempia kuin sienikostuttimet.
  • Espanjan seetristä tehty sisus, joka imee kosteutta hyvin ja takaa tasaiset olosuhteet. Oikeantyyppisen Espanjan seetrin käytön lisäksi puun paksuus on ratkaiseva. Yleiset Espanjan seetristä tehdyt 1-2 mm:n vuoraukset eivät mahdollista Espanjan seetrin hyödyllisten ominaisuuksien täyttä hyödyntämistä.
  • Ilmankierto humidorissa. Humidorin sisuksen valmistuksen ja tarjottimen elementtien suunnittelun pitäisi sallia vapaa ilmanvaihto kaikkiin humidorin sisuksen osiin. Riittämätön ilmanvaihto on monien humidorien heikkous kaikissa hintatasoissa.

Lisäksi humidorin laatu määritellään myös seuraavin perustein:

  • Saranoiden pitää olla kestäviä ja varmistaa vähäkitkainen toiminta moneksi vuodeksi. Laadukkaissa humidoreissa suositaan ainoastaan kvadranttisaranoita.
  • Tarkan hygrometrin käyttö. Hiusmekanismiin perustuvia hygrometrejä pidetään parempina kuin metallijousimekanismiin perutuvia.
  • Puisen humidorin rungon vahvuus. Vahva humidorin runko parantaa humidorin eristystä ja muodostaa tärkeän osan korkeampiarvoisesta valmistuksesta.
  • Lakkauksen laatu.

Adorini deluxe -humidorien kehityksessä haettiin parasta ratkaisua jokaiseen edellä mainittuun kohtaan. Kehittyneimpiä komponentteja, korkealaatuisia materiaaleja ja innovatiivista rakennesuunnittelua yhdistelemällä adorini deluxe -sarja asettaa laatuvaatimukset humidorien valmistukselle ja osoittaa, että korkealaatuisten humidorien ei välttämättä tarvitse maksaa omaisuuksia.

jatka kohtaan kostutin: optimikosteustaso