Pitääkö sen välttämättä olla Espanjan seetriä?

Pääasiassa kolmea puutyyppiä käytetään humidorin sisuksessa:

 • Espanjan seetriä (ylivoimaisesti suosituin)
 • Amerikan (tai Kanadan) punaseetriä
 • Hondurasin mahonkia

Espanjan seetri tarjoaa seuraavat hyödyt (kasviopillinen termi “cedrela odorata”):

 • Suoja tupakkakuoriaisilta – seetrin erityisen tuoksuvan laadun takia
 • Korkean kosteuden imukyky – tämä takaa, että tasainen ilma säilyy humidorin sisällä ja homeen syntyminen estyy
 • Tukee sikarin ikääntymisprosessia
 • Positiivinen vaikutus sikareiden makuun

Espanjan seetri ei ole peräisin Espanjasta, kuten voisi olettaa, vaan tuodaan yleensä Brasiliasta ja muista Etelä- ja Keski-Amerikan maista. Joissain yksittäisissä tapauksissa puun pinnalle saattaa muodostua pihkaa (Katso myös humidori valuttaa mahlaa/pihka). Pihkan muodostumista voidaan vähentää huomattavasti kuivattamalla puu huolellisesti ennen käyttöä.

Amerikan seetri ei ole yhtä hyvä kosteuden imeytymisessä Espanjan seetriin verrattuna, ja se on voimakkaampituoksuinen. Jotkut humidorivalmistajat käyttävät Amerikan seetriä, koska se on halvempaa eikä tämä puu muodosta pihkaa. Erityisesti säilytettäessä sikareita pitempään, sikareihin tulee vahva, puinen maku, jota ei yleensä haluta.

Hondurasin mahonki imee kosteutta yhtä hyvin kuin Espanjan seetri, mutta sen tuoksu ei ole yhtä voimakas. Tämän vuoksi valitettavasti matoja ehkäisevä vaikutus ja haluttu sikarin maku eivät ole yhtä hyviä kuin Espanjan seetrin kohdalla.

Sisuksen puun viilun pitäisi olla käsittelemätöntä.

Pidempiaikaiseen sikarien säilytykseen pitäisi suosia Espanjan seetrillä vuorattuja humidoreja.

Kaikki adorini-humidorien sisukset on tehty yksinomaan Espanjan seetristä.

jatka kohtaan Viilu vai umpipuu

Valmistus viilusta vai umpipuusta?

Humidorien rakentamisessa on periaatteessa kaksi eri vaihtoehtoa:

 • Pohjautuen MDF-levyyn (puolikova kuitulevy), sisus vuorataan Espanjan seetriviilulla ja ulkopuoli on tehty jonkinlaisesta jalopuuviilusta (usein kirsikka).
 • Koko humidorilaatikko on valmistettu umpipuusta ja se on vuorattu Espanjan seetrillä (joskus koko humidori on tehty Espanjan seetristä ilman sisusta).

Toisin kuin yleisesti luullaan, umpipuusta valmistetut humidorit eivät ole välttämättä parempia kuin viilusta valmistetut humidorit. Viiluhumidorien huomattavasti monimutkaisempi valmistus jättää yleensä varjoonsa umpipuusta valmistettujen humidorien materiaalin korkeamman hinnan.
Koska kosteus humidorin sisällä on paljon suurempi kuin ulkoinen kosteus, sisäinen puu laajenee ja aiheuttaa jännitteitä humidorin seinissä.

Tässä kohtaa viiluhumidoreilla on se etu, että sisäinen MDF-levy laajenee vähemmän kosteustason noustessa. Niinpä humidorin sisälle kertyy vähemmän jännitteitä, jotka saattaisivat muuten aiheuttaa halkeamia ja epämuodostumia humidorin kannessa. Viiluhumidorin lisäetuna on myös se, että täyskiiltolakkaus voidaan paremmin levittää jalopuuviiluihin.

Espanjan seetristä valmistetut umpipuuhumidorit ovat alttiimpia kolhuille ja vahingoille, koska puu on hyvin pehmeää. Kuten aiemmin mainittiin, Espanjan seetrin pehmeys vähentää ulkopinnan lakkauksen kiiltoa ja kestävyyttä. Näistä syistä MDF-levyyn perustuvasta humidorien valmistuksesta umpipuun sijaan on tullut vakio humidorien tuotannossa.

jatka kohtaan hermeettinen tiiviste?

Pitääkö humidorissa olla ilmatiivis eristys?

Humidorien pitää sulkeutua niin hyvin, että tasainen sisäinen kosteus voidaan säilyttää.

jatka kohtaan lasinen vai puinen kansi

Lasinen vai puinen kansi

Sellaisten sikarien säilytykseen, jotka on tarkoitus nauttia muutaman kuukauden sisällä, lasi- tai puukantiset humidorit soveltuvat yhtä hyvin. Kuitenkin, jos sikarien on tarkoitus ikääntyä humidorissa usean vuoden ajan, niin puukantiset humidorit ovat ehdottomasti parempia. Kun käytät lasikantisia humidoreja, vältä humidorin altistamista suoralle auringonvalolle.

Pidemmät säilytysajat saattavat aiheuttaa värimuutoksia parin ensimmäisen rivin sikareissa. Toisaalta lasikantisten humidorien etuna puukantisiin verrattuna on se, että niitä täytyy avata harvemmin ja se, että niitä avataan lyhyemmäksi aikaa. Siksi tasaisempi sisäinen kosteus voidaan säilyttää. Tämä on erityisen hyödyllistä humidoreille ravintoloissa, yökerhoissa ja hotelleissa.

Kaappihumidorien lasiovilla ei ole negatiivista vaikutusta sikarien säilytykseen, niin kauan kuin sikarit säilytetään alkuperäisissä laatikoissaan. Kaappihumidorien sijoittamisessa tulee ottaa huomioon, että lasiovea ei pidä koskaan altistaa suoralle auringonvalolle.

jatka kohtaan Humidorien laatukriteerit

Humidorien laatukriteerit

Viime aikoina humidorien hinnat ovat pudonneet merkittävästi. Useat ostajat ovat hämillään valtavista hintaeroista, joita markkinoilla on, varsinkin kun humidorien mallit näyttävät usein samoilta.

Ensinnäkin, mitä toiminnallisia ominaisuuksia humidorilla tulee olla? Periaatteessa humidorin pitää kyetä säilyttämään tasainen kosteustaso (noin 70%) sekä tasaiset olosuhteet humidorin sisuksen eri osissa.

Tämän humidorin perustoiminto määritellään seuraavien perustein:

 • Riittävän ja tekokkaan kostutusjärjestelmän käyttö. Aktiiviset elektroniset kostutusjärjestelmät kuten adorini cigar heaven ovat parhaita vaihtoehtoja. Passiivisten kostuttimien kohdalla polymeerikostuttimet ovat parempia kuin sienikostuttimet.
 • Espanjan seetristä tehty sisus, joka imee kosteutta hyvin ja takaa tasaiset olosuhteet. Oikeantyyppisen Espanjan seetrin käytön lisäksi puun paksuus on ratkaiseva. Yleiset Espanjan seetristä tehdyt 1-2 mm:n vuoraukset eivät mahdollista Espanjan seetrin hyödyllisten ominaisuuksien täyttä hyödyntämistä.
 • Ilmankierto humidorissa. Humidorin sisuksen valmistuksen ja tarjottimen elementtien suunnittelun pitäisi sallia vapaa ilmanvaihto kaikkiin humidorin sisuksen osiin. Riittämätön ilmanvaihto on monien humidorien heikkous kaikissa hintatasoissa.

Lisäksi humidorin laatu määritellään myös seuraavin perustein:

 • Saranoiden pitää olla kestäviä ja varmistaa vähäkitkainen toiminta moneksi vuodeksi. Laadukkaissa humidoreissa suositaan ainoastaan kvadranttisaranoita.
 • Tarkan hygrometrin käyttö. Hiusmekanismiin perustuvia hygrometrejä pidetään parempina kuin metallijousimekanismiin perutuvia.
 • Puisen humidorin rungon vahvuus. Vahva humidorin runko parantaa humidorin eristystä ja muodostaa tärkeän osan korkeampiarvoisesta valmistuksesta.
 • Lakkauksen laatu.

Adorini deluxe -humidorien kehityksessä haettiin parasta ratkaisua jokaiseen edellä mainittuun kohtaan. Kehittyneimpiä komponentteja, korkealaatuisia materiaaleja ja innovatiivista rakennesuunnittelua yhdistelemällä adorini deluxe -sarja asettaa laatuvaatimukset humidorien valmistukselle ja osoittaa, että korkealaatuisten humidorien ei välttämättä tarvitse maksaa omaisuuksia.

jatka kohtaan kostutin: optimikosteustaso