Oikean nesteen salaisuus tai propyleeniglykolin vaikutus

Huomaa, että akryylipolymeerikostuttimet kuten adorini deluxe premium -kostutin voidaan täyttää ainoastaan tislatulla vedellä. Siksi seuraavia selvityksiä voidaan soveltaa ainoastaan perinteisiin ilmankostutin.

Seuraavaa kahta nestettä pitäisi käyttää sienikostuttimien täyttämiseen:

  • Tislattua vettä (saatavilla suurista kaupoista, autonosien liikkeistä, apteekeista, jne.)
  • Erikoisliuosta , jonka koostumus on 50% propyleeniglykolia ja 50% tislattua vettä.

Propyleeniglykoli on väritön, vaaraton neste, jolla on kaksi erittäin hyvää ominaisuutta humidoreissa käyttöä varten. Ensinnäkin homeen sekä bakteerien muodostumista estetään aktiivisesti. Toiseksi propyleeniglykoli muodostaa kostuttimen pinnalle ohuen kerroksen, joka imee kosteutta yli 70%:n kosteustasoilla ja erittää kosteutta alle 70%:n kosteustasoilla. Näin kostutin on itsesäätelevä ja vakauttaa kosteustason automaattisesti noin 70%:n optimitasolle. Alussa saattaa mennä muutama päivä ennen kuin propyleeniglykoli muodostaa pintakerroksen ja optimikosteustaso saavutetaan.

Propyleeniglykoli tunnetaan myös nimellä 1,2-propaanidioli. Sitä ei pidä kuitenkaan koskaan sekoittaa eteeniglykoliin (jota usein kutsutaan glykoliksi)! Propyleeniglykolin puhtauden pitäisi täyttää lääkkeiden ja elintarvikkeiden turvallisuutta koskevat standardit.

Tislatulla vedellä on normaaliin hanaveteen verrattuna se etu, että se suojaa kostutinta kalkkeutumiselta ja homeelta. Normaali hanavesi sisältää mineraaleja, jotka voivat tukkia kostutinsienen huokoset. Lisäksi normaali hanavesi sisältää klooria ja bakteereita, jotka saattavat vaikuttaa humidorin aromiin ja johtaa homeen syntyyn.

jatka kohtaan “täyttö – kuinka usein”